2011. január 25.

Boldog szülinapot nekünk!

Egy év eltelt mióta elindult a blog. Igaz az elején még csak ízlelgette Zoli hogy mit jelent blogot írni, nem szerette a blogger netes felületét, kerített szép Firefox kiegészítőket, olvasgatott a Twitter rejtelmeiről (amik személyes fiókján segítettek, ám a blog fiókján nem!) aztán lassan elkezdődött a komolyabb munka. Dávid csatlakozása volt a tavalyi év fordulópontja, már nem egy egyszemélyes blog vagyunk azóta :D Nem mellesleg Ruby programozási nyelv című posztja egyike legnépszerűbb írásainknak. Enikő csatlakozása teremtette meg a "kritikai" szellemet, és aktivizálta Twitter és Tumblr jelenlétünket.


Mind FB lájkok, mind pedig GA statisztikák tekintetében legnépszerűbb posztjaink voltak:

The Anxiety of Digital Humanities, Toma Tasovac írása
Scientific Approaches in Syntax: a synthesis of analogies, Hannah Little tollából
Ruby programozási nyelv, Dávidtól
Incanter, a statistical environment for Clojure - Interview with its creator David Edgard Liebke
The Digital Humanities: An Introduction for Techies, Aditi Muralidharan írása

Eddig 94 posztot közöltünk, 13 darabot angolul, 4 vendégposztolónk volt (nem is rossz helyekről: MTA, Edinburgh, Berkely, Deutche-Welle), öt interjút jelenítettünk meg The Life of a Computational Linguist sorozatunkban (profi, élesben dolgozó embereket egyetemi és vállalati kutatókat három kontinensről). Igyekeztünk bemutatni olyan, idahaz viszonylag ismeretlen területeket mint az adatújságírás, az adatok tudománya és a digitális bölcsészet. És nagy örömünkre vendégeskedtünk a Kereső Világ blogon is ahol Keresés természetes nyelven posztunk 2010 bekerült a tíz legolvasotabb ottani poszt közé :D

Kialaklut egy kicsit, de aktívan levelező olvasótábor blogunk körül (kb hét főt takar ez), velük Enikő tartja a kapcsolatot és nagyon örül ennek :D Vécsé nevű olvasónk (aki nekünk sem fedi fel kilétét) tulajdonképpen a legnagyobb kritikusunk, de ez nagyon pozitív dolog, hiszen nincs olyan poszt amire ne reagálna és meglátásaival nagyban hozzájárul a felkerült tartalomhoz. Ezúton is köszönjük hogy olvasol minket Vécsé!

Ha szeretnél csatlakozni hozzánk akár csak egy vendégposztra, írj nekünk a szamitogepes(pont)nyelveszet(kukac)gmail(pont)com címre! Szeretettel várunk remegő kezű zöldfülűeket és vér profi veteránokat egyaránt!

Nincsenek megjegyzések: