2010. augusztus 12.

Hogyan tovább? - mihez kezdhet magával a magunkfajta

Az elmúlt hetekben rengeteg levelet kaptunk (köszönjük). Sokan kértek egy kis útmutatást hogy mit is csinál egy számítógépes nyelvész, milyen esélyei vannak a munkaerőpiacon, mit kell tudnia és merre mehet tovább valaki egy nyelvész BA vagy infós BSc után. A blognak nem célja hogy pályaválasztási tanácsadással és munkaerő közvetítéssel foglalkozzon, de a kérdéseket megértjük és elfogadjuk. Amit mi tehetünk értetek megtettük!

Elindult egy sorozat, Toma Tasovac írásával kezdődött. Ebben ismerőseinket kérjük fel hogy röviden írjanak munkájukról. Reméljük hogy így egy kis képet kaptok arról ki-mit csinál ezen a területen, mennyire színes és változatos kedvenc elfoglaltságunk. A sorozatban főleg az akadémai  világban mozgó emberek munkáját tudjuk bemutatni, mivel ismerőseink között a kutatók vannak többségben, de keressük a lehetőséget hogy másokat is elérhessünk.

Hamarosan felkerül első interjúnk, a magyar nyelvtechnológiai ipar szereplővel készített sorozatunkból. Nem tettünk mást mint a tipikus kérdéseiteket összeszedtük és elküldtük pár hazai cégnek. Reméljük ezzel is segíteni tudunk nektek.

Sajnos ennyi telt tőlünk, reméljük az írásokat élvezni fogjátok és valami hasznosat is találtok majd bennük. A következő írás a témában Jóföldi Endrével (Kereső Világ, WebLib) folytatott beszélgetésünk, amit szombaton töltünk fel.

Nincsenek megjegyzések: