2012. január 13.

Lapszemle - 2. hét

Megszüntetve megőrzött Lapszemle rovatunkat ezentúl felváltva írjuk, reméljük így sokkal színesebb hírekkel szolgálhatunk. Az én verziómban két "extra" kapott helyet; a "Háztáji" szekcióban a bloggal kapcsolatos hírek, közlemények kerülnek be kb. havi rendszerességgel, a "Funkcionálos alfabéta" szekcióban pedig saját hobbim, a funkcionális programozás hírei kerülnek terítékre, minden másban szeretném megőrizni az Enikő által bevezetett struktúrát. Aki hét közben sem akar lemaradni semmiről az lájkoljon minket a Facebookon, kövesse @sznyelveszet Twitter fiókunkat és olvassa szamitogepesnyelveszet.tumblr.com Tumblr blogunkat.
Hírek a nyest.hu-ról
 
Háztáji
  • Vegyes érzelmeket váltott ki pár olvasónkból hogy elindítottuk a Számítógépes nyelvészet könyvespolcot. Nem akarunk nyerészkedni, a könyvespolcon rendes Amazon áron lehet megvásárolni az általunk ajánlott könyveket, ebből az affiliate program keretében természetesen kapunk részesedést (ha sokan vásárolnak), de ez plusz költséget nem jelent a vásárlóknak, és nem ebből akarunk meggazdagodni. Amennyiben bevétel keletkezik, a bejövő pénzből könyvet fogunk venni, aminek az eredménye egy könyvismertető lesz.
  • Nagyon örültem hogy elfogadták jelentkezésünket az O'Reilly blogger programra. Ennek keretében ingyen jutunk hozzá az új címekhez, cserébe viszont ki kellett tennünk az O'Reilly Blogger Review Program badge-et, sajnáljuk hogy ha ez zavar valakit, de érthető kérés a kiadótól.
  • A Manning-nak sem adtuk el a lelkünket. A kiadó mindenki számára nyitott programjára jelentkeztünk és a jövőben az új címeket (amennyiben érdeklődési körünkbe vágnak) be fogjuk mutatni. Bónusz hogy rajtunk keresztül 36%-os kedvezménnyel lehet megvásárolni az összes Manning kiadványt (és ezért mi semmit nem kapunk, nyugi!), akinek kell a kedvezményes kód, írjon nekünk. A User Group Program badge feltevése a blogra nem tűnik nagy árnak ezekért.
A hazai termésből
Más
Funkcionális alfabétizmus
  • True Scala complexity - nagy vihar kavart ez a kis blogposzt a napokban. Annyiban biztos igaza van hogy a Scala lassan barokkosan kezeli a típusrendszerét....
  • Using Clojure's core.logic with custom data structures - egy remek kis tutorial ami megmutatja hogy a clojure.core nem csak játék
  • ClojureScriot One - egy remek projekt ami megkönnyíti a ClojureScript tanulását. Érdekes hogy a készítők szeme előtt a dizájnerek igényei is megjelentek, de számomra kérdéses hogy mennyire tudják majd felvenni ők a fonalat.
Néznivaló

Nincsenek megjegyzések: