2012. május 25.

Adatbányászat és R tutorial meetup

Az első sikeres meetup után egyből két új eseményt köszönthetünk! - A témák bár szűkebbek, de annál mélyebbnek ígérkeznek. Az egyik az adatbányászattal foglalkozik, mint válasz a felhalmozódott, minden eddigi mennyiséget meghaladó dokumentumáradatra, míg a másik, az R programozási nyelv és annak tm csomagját bemutató tutorial lesz. - Várunk minden érdeklődőt!

Az első meetup sikerén felbuzdulva újabb szervezésbe kezdtünk. Zolinak hála két új eseményt is hirdethetünk. A két esemény bár összefüggő, de külön-külön is nyugodtan látogatható. Kinek-kinek melyik nyeri el jobban a tetszését. - De ezúttal az előadások angol nyelven folynak.

Az R programozási nyelv és a tm csomagja

R tm hands-on tutorial by Ingo Feinerer névre keresztelt összejövetel nem hagyományos esemény. Ingo Feinerer nevével fémjelzett tutorial az érdeklődőket egy alap, ismétlő R tutorial után egyből az R programozási nyelv és a Text Mining (tm) csomag mélyébe láthatunk be az egyik szerzője, Ingo Feinerer-re segítségével.

Az előadásról bővebben az esemény oldalán tájékozódhattok.

Distributed Text Mining in R

A második eseményen Ingo Feinerer előadását hallgathatjuk meg az elosztott szövegbányászati kutatásokról az R programozási nyelvben. Ennek lehetőségeiről, hátrányairól és hogyanjairól tudhatnak meg többet az érdeklődők.

Az előadásról bővebben az esemény oldalán tájékozódhattok.

Összegzés

Az eseményekre várunk mindenkit, aki a téma iránt érdeklődik vagy aktívan tevékenykedik benne. Az események Július 24-én, délelőtt 10-től és délután 7-től kezdődnek a Colabs házban. Kérjük, előzetesen iratkozzatok fel a meetup oldalon, hogy tudjuk, hogy hány fővel számolhatunk.

Nincsenek megjegyzések: