2011. június 24.

Lapszemle

Hétvégi ajánlatunkban igyekeztünk összeszedni pár érdekességet a kedves olvasóknak, ha valami úgy érzed kimaradt, a szamitogepes(pont)nyelveszet(kukac)gmail.com címre nyugodtan elküldheted és a következő Lapszemlében közzétesszük. De addig is követhetsz minket a @sznyelveszet név alatt a Twitteren, és böngészheted a szamitogepesnyelveszet.tumblr.com oldalunkat.Hírek a nyest.hu-ról

A hazai termésből
Más
  • Secret History of Silicon Valley - Steve Blank remek sorozata, érdemes olvasgatni
  • Learning about network theory - ez a poszt egyszerűen fenomenális! Eleged van a sok social media szakértőből? Unod a marketing dumát, a seo meg a social optimization szavak esetében érzed hogy valami nem klappol? Akkor neked való a network theory, vagy magyarosan hálózatelemzés. Ez matek, nincs mellédumálás, gráfelmélet és egyéb csudi dolgok orvérzésig!
Könyvajánló

  • Biopunk: DIY Scientists Hack the Software of Life - Marcus Wohlesen szakújságíró riportkönyve bemutatja a biopunk mozgalmat. Ez nem más mint a software és hardware után a wetware azaz az élő organizmus házi bütykölése. Hogy mi köze ennek a nyelvészethez? Nos, a videoajánlóban látható biopunk manifesto egy nyelvésztől ered. Másrészt pedig az ún szekvencia elemzésben a szövegfeldolgozás teljes eszköztárát fel kell vonultatni, így rengeteg együttműködési lehetőség adódik.

Videoajánló

Nincsenek megjegyzések: