2011. július 29.

Lapszemle

Nos eltelt egy hét, jön a hétvége ami reméljük hogy végre jó idővel örvendeztet meg minket, de az esős napokra is kell egy kis szórakozás, összeszedtük hát egy-két érdekességet a hétre. Továbbra is várjuk leveleiteket a szamitogepes.nyelveszet(kukac)gmail.com címre, ajánljuk magunkat a szamitogepesnyelveszet.tumblr.com blogon és @sznyelveszet fiókunkat a Twitteren a híréhes közönségnek.





Hírek a nyest.hu-ról
A hazai termésből
Más

Könyvajánló
  • How to Solve It by Computer, R.G. Dromey, Prentice Hall, 1982 - Kicsit anakronisztikusnak tűnhet egy 29 évvel ezelőtt megjelent technikai könyvet ajánlani, de ezzel a remek kötettel más a helyzet. Pólya György legendás How to Solve It könyvének nyomdokain haladva ez a könyv bevezet a számításelméleti gondolkodásba, remek alapozás ha algoritmusokkal akarsz majd foglalkozni (ez pedig elkerülhetetlen). Pascal-szerű pszeudo-kódot használ, Python-ba remekül implementálható, de más nyelvekkel sem lesz bajod, nem kell penge programozónak lenned hogy elszórakozz a könyvben tárgyalt problémákkal, de minimális háttérismeret szükséges.

Videoajánló
  • Stanford University's Channel, YouTube - Ha eddig nem tudtad hogy szinte minden nagy egyetem fent van a YouTube-on, akkor itt az ideje nem csak vicces videókat és kedvenc klippjeidet nézegetni, hanem kezdetnek felfedezni a Stanford egyetem csatornáját. Andrew Ng gépi tanulásról szóló előadásai egyszerűen zseniálisak.

Nincsenek megjegyzések: