2012. február 17.

Lapszemle - 7. hét

Lassan a szemeszter kezdési őrület is elvonul felettünk. A félév is rendesen elkezdődik és minden a normális kerékvágásba kerül. Addig is, itt egy újabb péntek, egy újabb Lapszemle. - De továbbra is olvashatjátok a naponta frissülő Twitteres és Facebookos csatornáinkat.


Hírek a nyest.hu-ról

Direkt helytelenül? A csetelés és az akadémiai helyesírás - A csetelés és az sms-nyelv sajátos szabályairól olvashatunk, amely amellett foglal állást, hogy igen is, meg vannak a saját szabályai. Ezek a szabályok pedig nem helytelenek, csupán mások

Online Lív szótár - Egy kihalt nyelv szótára. Az Internetes tartalommegosztás lehetővé teszi számunkra, hogy archiválhassuk a különböző nyelvek. Akár hanganyaggal, akár csak önmagában.

Innen-onnan

Uráli morfológiai elemzők - Egy igazi különlegesség. Nem mostani fejlesztés, de az MTA Nyelvtudományi Intézetének Finnugor és Nyelvtörténeti osztályának kutatói és a MorphoLogic segítségével már régebben fejlesztett elemzője.

History of Haskell - Röviden a Haskell történetéről a Haskell Philosophy blogon.

Practical Common Lisp - Ingyenes könyv, amely nagyon alapos bemutatását nyújta a Common Lisp-nek.

LyZ - Egy Firefox kiegészítő, amely segít számunkra összekötni a Zotero bibliográfia szerkesztő, gyűjtő és rendező kiegészítőt és a LyX TeX/Latex asztali szövegszerkesztőt.

Django 1.3 Cheetsheet - Django 1.3-as verziójához egy jegyzék, amely feltünteti az alapvető függvényeket és azok elnevezéseit. Főleg akkor hasznos, ha kíváncsiak vagyunk az új elnevezési konvenciókra.

HTML5 IE enabling script - Egy rövid javascript kód, amelyet a fejlécbe vagy a footerbe helyezve biztosítja a számunkra, hogy nyugodtan használhassunk HTML5 elemeket egy honlap készítése során. Nem kell tartanunk az IE viselkedéséről, tudatlanságától.

Magyar nyelvű referencia - Felsorolás jellegű, tömény gyűjtemény, amely a magyar nyelvre vonatkozó fontosabb ismereteket tárgyalja.

Budapest New Tech Meetup - Késve bár, de szeretnénk mi is megemlékezni és gratulálni a Budapest New Tech Meetup-nak az ötödik születésnapja alkalmából!

Nincsenek megjegyzések: