2011. május 6.

Lapszemle

Ezen a héten végre szóltunk a sentiment analysis-ről is - már annyian kérték hogy nem kerülhettük meg a problémát. Ha minden jól megy, akkor fogunk még írást közölni a témában. Miközben Zoli ismét metodológiai vitába bonyolódott, én arra gondoltam hogy bővíteni kellene a Lapszemlét videók ajánlásával, elvégre hétvégén nem biztos hogy csak olvasni akar az ember.

 
Hírek a nyest.hu-ról
A hazai termésből
Más
  • Google linguist interview - A The Lousy Linguist blogot imádjuk, talán ez áll hozzánk a legközelebb. Ez az írás is azt mutatja hogy mennyire másképp értelmezik sokan a "nyelvész" szó jelentését. (Csendben hozzáfűzöm hogy a kereső óriásnál szép számmal akadnak nyelvész nyelvészek és számítógépes nyelvészek) A szerző remekül mutatja ezt be, érdemes elolvasni a posztot :D
  • broadsheets from the empirical underground - Szerzőnk vitába keveredett, de lusta ezért Jeremy Kahn (vele készült interjúnkat itt olvashatod) foglalta össze gondolatait a vitáról szigorúan empirista szempontból.
  • Linguists on the lam - a vita már korábban elkezdődött, Asad Sayeed racionalista álláspontját posztolta blgján.
Video ajánló
  • Larry Lessing on Scientific Publishing - Lessing eddig is nagyon érdekes gondolatokkal állt elő, a tudományos publikációkról szóló gondolatai egyrészt a klasszikus Code 2.0 könyve érveit idézik fel, de eredeti módon alkalmazva a tudományra.
  • What is open government data? - az Open Knowledge Foundation remek kis filmet készített arról hogy mit is jelent a nyílt kormányzati adat, ja és van magyar felirat is!

Nincsenek megjegyzések: