2011. augusztus 8.

[Frissítve!] Elindult a Goldenblog...

... és lehet ránk is szavazni itt az IT kategóriában. Végigbogarászva a mezőnyt sok érdekes új blogra találtam. Úgy tűnik hogy az IT-b belül a mobilos és a kütyü blogok vannak többségben, az egyéb kategóriákban pedig igazi gyöngyszemekre akadtunk. Természetesen örülünk ha ránk szavazna a kedves olvasó, azonban úgy gondoljuk érdemes másokra is felhívni a figyelmet.Izgalommal vártuk hogy végül melyik kategóriába kerülünk, hiszen gyakran megesik velünk hogy a blogunkra vetődő olvasó Frege-t parafrazálva felkiált "linguistica sunt, non leguntur! - informatica sunt, non leguntur". Azonban a Goldenblog szervezői nagyon liberális besorolási elvek alapján határozták meg mi is kerülhet az IT mezőnybe, ennek pedig mi nagyon örülünk. Végigbogarászva a mezőnyt úgy gondoljuk hogy az olvasóknak érdemes megismerkedni pár bloggal, és sajnálkozva állapítjuk meg hogy ők is joggal tarthatnak igényt sok-sok szavazatra. Lássuk kik ők:
A többi kategóriában bogarászva pedig az alábbi blogokat ajánljuk figyelmetekbe:
  • Keleti szél - a Kult-szórakozás kategóriában szerintem a legjobb! A keleti (pop) kultúra iránt láthatóan elkötelezett író viszi a blogot és túllép a sokszor sablonos anime-manga-kardozós/karatéjolós háromszögön. Egy szavazatot mindenképp megérdemel.
  • bitxəšï-史 - a keleti nyelvekkel foglalkozó blog a Szakértői blogok kategóriájában indult, aki szereti a keleti nyelveket, az egy szavazattal jutalmazza ezt a hiánypótló blogot.
  • Kindle-varázs - szintén Szakértői blogok kategóriában indult és szintén imádjuk. A rendszeres olvasóknak nem ismeretlen a blog, hiszen Lapszemlénkben szoktuk ajánlani posztjait, most pedig arra buzdítjuk kedves olvasóinkat hogy szavazzanak is rá.
  • Kóczy játékelméleti blogja - az egyetlen tudományos blog a mezőnyben, amúgy a Szakértői blogok közé került be, aki a tudományos vonalat értékeli, szavazzon rá!
A többi kategóriában is érdemes szétnézni, de gasztro, hír és egyéb vonalon mi nem igazán érezzük úgy hogy kapacitálnunk kellene a nyájas olvasót. Viszont pár perc böngészést megérdemel a mezőny.

Enikő hívta fel a figyelmemet arra hogy az egyéb kategóriában fut két nagyon jó blog is (nyilván több jó blog van ott, de nekünk kettő különösen kedves) .

  • Laudator temporis acti - mert a latin jó dolog! És nem csak latinosoknak élvezhető a blog.
  • A Wang folyó versei - no ezt nem tudom meghatározni, tehát az egyéb nagyon jó jelző rá. Viszont Enci rajong érte és joggal tekerné ki a nyakam ha nem buzdítanám a kedves olvasókat arra hogy szavazzanak erre a blogra (is).

1 megjegyzés:

bitxəšï írta...

Köszönöm szépen a reklámot!