2012. március 2.

Lapszemle - 9. hét

Szerencsére ismét itt a hétvége, reméljük a jövőben sem marad el. Meglepően sokan kezdték hiányolni Tumblr blogunkat, a kedvükért felhívjuk mindenki figyelmét hogy idő és vállalkozó kedv hiányában felfüggesztettük ezt a "szolgáltatást". Aki nem bírja ki szakmai hírek nélkül az kövesse @sznyelveszet Twitter fiókunkat és/vagy lájkoljon minket a Facebookon.
 
Hírek a nyest.hu-ról
Háztáji
  • Meetup? - Dáviddal pár hete beszélgettünk róla hogy jó lenne egy számítógépes nyelvészeti meetup. Azóta pár kolléga is jelezte hogy milyen jó lenne egy ilyen rendezvény. Amennyiben igény mutatkozik rá ezt leszerveznénk. Azt nem szeretnénk ha csak mi adnánk elő, de elkezdtünk keresni lelkes előadókat és spontán jelentkezőket is várunk.
  • Bezár a Tumblr blog - Igazából valahogy sosem működött úgy ahogy elképzeltük. Szembenéztünk a ténnyel és döntöttünk. Igazából meglepő volt hogy akadt aki ezt észrevette, vagy olvasta bejelentésünket. Továbbra is megosztunk érdekes/fontos híreket Twitteren és Facbookon, de egy további csatorna fenntartása már meghaladja erőnket.
  • Legyél a szerzőnk! - Hülyén nézne ki ha minden nap bejelentenénk hogy mindenkit szeretettel várunk, de attól még nyugodtan lehet jelentkezni nálunk. Bárki küldhet nekünk vendégposztot, két írás után a tagok döntik el hogy csatlakozhat-e az illető (ez alatt azt értjük hogy kap accountot a bloghoz s maga döntheti el mikor miről ír). Témát nem adunk (nem vagyunk tanárok), a vendégposztokat nem fogadjuk el kritikátlanul de lelkiismeretesen átolvassuk és javaslatokat teszünk ha javítani kell itt-ott.
A hazai termésből
Más
Funkcionális alfabétizmus
Néznivaló
  • Algebraic Techniques for Multilingual Document Clustering

Nincsenek megjegyzések: