2013. január 30.

Whispersync for Voice

Tavaly szeptemberben indította be az Amazon a Whispersync for Voice szolgáltatást, ami szerintem minden rendes olvasó ember számára a világ egyik legjobb dolga. A The Economist kapcsán már megemlékeztünk arról, hogy sajnos egyre kevesebb idő jut az olvasásra, remek ötlet ha a tartalmat más módon is fogyaszthatjuk. Az Amazon eddig is szinkronizálta eszközeink között, hogy hol tartunk az adott szövegben, a Whispersync for Voice segítségével viszont lehetőségünk van váltogatni a kétféle modalitás között is!
Persze mindennek ára van! A hangos verziót meg kell venni az Audible áruházában, nem kapjuk meg az írott verzióval ingyen mint a The Economist esetében. Ellenben az ár bizonyos esetekben megéri. Itt nem a szép- és szórakoztatóirodalomra gondolok. Akadnak ismeretterjesztő és tényirodalomi és egyéb non-fiction címek is szép számmal a katalógusban. Ha szeretnénk naprakészek lenni, de állandóan harcolunk az idővel, nagyon jól jön ez a szolgáltatás! Eddigi tapasztalataim szerint a holtidő kihasználásával kb. fele/harmad időbe telik egy könyv "elfogyasztása".

A Kindle Fire tulajok pedig olvasás közben szimultán hallgathatják is a könyvet, ami számomra nagyon idegen élmény volt, de nyelvtanulóknak kifejezetten hasznos lehet.

A Whispersync for Voice az eddigi legjobb productivity tipp amit kaptam, csak ajánlani tudom mindenkinek. Szórakozásnak szerintem drága, de ha a szélesebb értelemben vett szakmai tájékozottsághoz szükséges olvasmányokra költ kicsit többet az ember, akkor már elfogadható hogy kétszer fizetünk a tartalomért. A Kindlevarázs blog nálam sokkal alaposabb posztban foglalta össze a tudnivalókat és leírja miképp lehet kipróbálni pár kötettel ingyenesen is a szolgáltatást. A technológia már csak azért is üdvözlendő, mert ismét bebizonyosodott, nem kell rögtön kvantumkeresést, topic modelleket és egyéb hókuszpókuszokat rászabadítani a szövegre. Néha elég, ha csak fogyaszthatóvá tesszük...

Nincsenek megjegyzések: