2011. szeptember 9.

Lapszemle

Ezen a héten is be kell érni az én lapszemlémmel mert Enci igazoltan távol van a blogtól, de remélem sikerül lassan felnőnöm a feladathoz. Továbbra is lehet követni minket Twitteren @sznyelveszet fiókunkat és szamitogepesnyelveszet.tumblr.com oldalunkon remixeljük a minket érdeklő híreket.
Hírek a nyest.hu-ról
A hazai termésből
Más
  • Reading the Riots study to examine causes and effects of August unrest - a the Guardian összefogott a London School of Economics-sal és reméljük valami nagyon jó dolog jön ki ebből. Lássuk mit hoz az adatújságírás és a modern társadalomtudományok egymásra találása, reméljük nem egy ilyen szomorú esemény kapcsán, de hamarosan hazánkban is közös kezdeményezések indulnak.
  • Extracting Meaning from Millions of Pages - hogyan lehet jobb a keresés? Sokan úgy gondolják hogy akkor ha a rendszer "érti" a keresést és a dokumentumokat amiket átnéz. A University of Washington (remek számítógépes hely!) most a Google-től kapott adatokon az általa fejlesztett TextRunner eszközzel próbál ebbe az irányba lépni.
  • Getting Started with Latent Dirichlet Allocating using RTextTooles + topicmodels - úgy általában ajánlom az RTextTools blogot és eszközt, de ez a poszt különösen jó mert érthetően mutatja be miképp használhatod az LDA-t. Ha ismered az LSA és/vagy LSI módszert, akkor valami hasonlóval, de durvább és jobb módszerrel találkozol itt.

Könyvajánló

Videoajánló
  • Ian Hacking: The Mathematical Animal - ha már könyvet is ajánlottam Hackingtől, akkor további kedvcsinálónak ezt az előadást is.

Nincsenek megjegyzések: