2011. április 29.

Pár szó a blogról

Sűrű hetünk volt, szinte minden napra jutott egy poszt, de ez nem lesz mindig így, kellett hozzá a csillagok különleges együttállása, egy hosszú hétvége és egy-két korábban megkezdett munka beérése is. Sokan kérték hogy mutassunk be egy-egy területet ami mostanság felkapottabb. Mindenhez mi sem érthetünk, de megtettük a megfelelő lépéseket és megkörnyékeztünk pár szakértőt a sentiment analysis és az adatbányászat területén, így a megszokott vendégposztok is visszatérnek hamarosan. De ha a kedves olvasó kedvet érez magában ahhoz hogy bemutasson egy problémát, egy könyvet, vagy saját kutatási területét, ragadjon klaviatúrát és írjon egy posztot és küldje le a szamitogepes.nyelveszet(kukac)gmail.com címre!




Ahogy említettük szeretettel várjuk a vendégposztolókat, akikből akár rendszeres szerző is lehet - ehhez nem kell más mint két vendégposzt, de ettől el is tekinthetünk ha van már saját blogod, vagy nagyon de nagyon jót írtál. Ez egy blog, nem kell két PhD hogy értelmesen írj egy könyvről amit olvastál, egy téged érdeklő problémát bemutass, vagy írj élményeidről az nltk-val és/vagy egyéb eszközzel.


Gyűjtünk! Ezt a blog oldalán is láthatjátok a PayPal gombra kattintva segíthettek nekünk. Hogy miért? Kezd nehézkessé válni a blogger használata (ezen a héten történt is egy kis dizájn baleset), külön blogot kell fenntartanunk az angol posztoknak (ez amolyan bemutató hely, jól jön amikor vendégposztolót kérünk fel, vagy interjút készítünk) nem vagyunk teljesen urai a felületnek és a táhelynek is meg vannak a maga korlátai. Ezért költözni fogunk és saját domaint is beszerzünk ezzel egybekötve, aminek bizony költségei vannak. Szerencsére egyre több kód jelenik meg a posztokkal kapcsolatban, ezeket pedig valahol tárolni kell. A github ingyenes fiókja megfelel a legtöbb esetben, de sajnos a közös munkát megengedő fiók fizetős és már elértük azt a pontot ahol szükség lenne rá. A gyűjtést kísérleti jelleggel indítottuk el, ha tudtok segíteni, akkor hamarabb érünk célba.

Nincsenek megjegyzések: